Tratamente faciale

Tratament facial cu Oxigen Hyperbaric

CE ESTE OCTOLINE™ ?

OCTOLINE™ este cel mai nou şi mai versatil sistem de tratamente dermato-cosmetice – ultrasunete pentru faţă şi ochi (rejuvenarea pielii), spatula cu ultrasunete (masaj, lifting şi curăţarea pielii), iontoforeză (absorbţia mărită a substanţelor active în piele), ionto-rolă şi ionto-lifting, infuzie oxigen hyperbaric spray (anti-oxidant) şi jet peel (peeling cu oxigen în profunzime neinvaziv).

Descrierea tratamentului cu OXIGEN HYPERBARIC OCTOLINE™

Procesul de imbatrinire, manifestat prin pierderea elasticitatii, reducerea hidratarii si a vitalitatii pielii, este inevitabil. Apa si oxigenul sunt elemente de care avem nevoie constant pentru regenerarea celulelor, pentru reconstructia si revitalizarea organismului.

Octoline Oxy Jet Peel este o tehnologie avansata aplicata care asigura infuzia de apa si oxigen la viteze supersonice, penetrand adanc in straturile dermale, regenerand si imbunatatind elasticitatea naturala a tegumentului. Imbunatatirea rapida se observa chiar si dupa un singur tratament.

Oxigenul este un produs cu proprietati catalizatoare deosebite. Studiile arata, ca produsele topice utilizate, au nevoie de cca. 8 ore ca sa penetreze pielea, iar in multe cazuri, nu toate straturile epidermale sunt atinse. Cu Oxy Jet Spray, produsele penetreaza tegumentul mai adanc, in doar ½ – 1 ora. Un alt avantaj a sistemelor de infuzie cu oxigen, este ca accelereaza vindecarea dupa tratamente mai invazive, cum ar fi epilare cu laser, tatuaje sau makeup permanent.

Oxy Jet Peel/Spray lucreaza la 5 nivele simultan:

Curatare profunda: folosind oxigen, apa si vitamine la viteza supersonica, pentru curatarea blanda a pielii de depuneri, descoperind o piele stralucitoare.

Exfoliere: straturile moarte ale tegumentului sunt indepartate confortabil, redand vibratia si luminozitatea pielii.

Hidratare: jetul propulsat contine apa, oxigen si vitamine hidratand, calmand si oferind un sentiment reconfortant pielii.

Oxigenare: infuzie de oxigen si cocktail-uri de seruri si vitamine cu o penetrare profunda in stratul dermal. Vitalitatea pielii este redata, pielea primeste un element vital pentru a crea colagen, elementul structural pentru elasticitatea si vitalitatea pielii.

Micro circulatie: Oxy Jet distribuie apa si oxigen cu viteza supersonica pe suprafata pielii realizand o microcirculatie imbunatatita pe zona tratata.

Oxy Jet este potrivit pentru femei, barbati, toate tipurile si culorile de piele pentru tratamente faciale, gat si decolteu.

Tratament facial cu tehnologie bazata pe ultrasunete

Spatula cu ultrasunete ofera o metoda sigura, nedureroasa de ingrijire, exfoliere a pielii si tratamente la suprafata acesteia. Spatula cu ultrasunete reprezinta o noua metoda prin care se curata in profunzime pielea.  Aceasta din urma se umezeste cu o solutie neionizata, apoi se parcurge suprafata in cauza cu spatula pentru a curata celulele de pielea moarta, punctele albe si negre si particulele de impuritati si grasime.

Rezultatul este remarcabil – o curatare instantanee si un efect de netezire a pielii. Spatula cu ultrasunete vibreaza cu unde de ultrasunet, oferind un mic masaj care stimuleaza si extinde membranele celulelor epidermei. Totodata, imbunatateste circulatia si creste penetrarea oricarui produs de ingrijire a pielii aplicat.

Masajul cu ultrasunete

Ultrasunetele au fost folosite in scopuri cosmetice inca de la inceputul anilor ’80. O utilizare terapeutica vasta, controlul facil si rezultatele extraordinare, au facut din instrumentele cu ultrasunete pentru folosinta estetica, un lucru firesc. Pentru domeniul de ingrijire a pielii, majoritatea aparatelor cu ultrasunet (masaj) sunt create la 1 MHz cu frecvente continue si pulsate.

Masajul cu ultrasunete este cea mai noua tehnologie de refacere a suprafetei pielii in mod progresiv, non-invaziv si nedureros. Aceasta terapie activeaza celulele, revigoreaza fibrele pielii si intareste contractia pe loc, ceea ce previne in mod eficient procesul de imbatranire a pielii. Dupa tratament, pielea este neteda si ferma, ridurile fetei si liniile fine sunt estompate.

IONTOFOREZA

De ce iontoforeza?

Fiindca 5 minute de iontoforeza echivaleaza cu cel putin o ora in care masezi crema pe piele. Asta deoarece viteza de introducere in piele a substantelor active prin iontoforeza este de zeci de ori mai mare decat difuzia simpla din cazul cremelor aplicate pe piele. Introducerea in piele a ionilor activi biologic intinereste pielea prin activarea metabolismului celular si a circulatiei sanguine locale, in plus ionii de argint distrug bacteriile (in acnee) si blocheaza virusii (in herpes).

Sarea de bucatarie, atunci cand este dizolvata in apa, disociaza in ioni pozitivi de sodiu Na+ si ioni negativi de clor Cl-, iar solutia conduce curentul electric. In mod similar corpul nostru conduce curentul electric fiindca substantele aflate in lichidele organice sunt ionizate.

Aplicand un camp electric prin intermediul a doi electrozi asezati pe piele, se introduc in piele ioni pozitivi sub electrodul pozitiv si ioni negativi sub cel negativ. Acest procedeu se numeste iontoforeza. Iontoforeza face parte din categoria stimularii galvanice.

Stimularea galvanica este cea mai utila procedura de tratament in leziunile acute, traume majore ale tesuturilor, cu sangerare si tumefiere. In contrast cu stimularile cu curent alternativ (TENS, curenti interferentiali) stimulatoarele galvanice aplica curent continuu (se mentine acelasi sens al curentului).

Curentul continuu creaza un camp electric pe zona tratata care modifica circulatia sanguina:

• sub electrodul pozitiv se reduce circulatia sanguina, sunt atrase leucocitele, creste circulatia limfatica si scade tumefierea, tesutul se comporta ca la o impachetare cu gheata;

• sub electrodul negativ creste circulatia sanguina, se solubilizeaza sangele inchegat si tesutul necrotic si se accelereaza vindecarea, tesutul se comporta ca la o impachetare calda.

Cosmetica a profitat de cunostintele stiintifice acumulate in domeniul medical si a folosit galvanoterapia pentru tratarea pielii. Curentul electric este folosit atat pentru efectele sale fiziologice asupra circulatiei sanguine cat si pentru a  difuza substantele active in piele, acolo unde ele sunt necesare.

Expunerea prelungita la radiatii ultraviolete si varsta descresc productia de colagen, afectand aspectul pielii noastre. Vitamina C este un antioxidant si un stimulant al sintezei de colagen in corp, cu rol dovedit in minimizarea ridurilor si cicatricilor. Tratarea pielii prin introducerea de ioni de vitamina C, are efect de intinerire a pielii prin cresterea circulatiei sanguine, metabolismului celular local si a producerii de colagen.

Argintul este un alt ion cu efecte extraordinare asupra pielii, mai ales in acnee. Proprietatile lui vindecatoare sunt cunoscute inca din antichitate, dar dupa anul 1930 argintul este scos din farmacii de aparitia sulfamidelor si a antibioticelor. Argintul ramane uitat ca medicament pana in 1971 cand dr. Robert Becker il utilizeaza ca electrod in experimente de regenerare a membrelor. Constata ca argintul “injectat” electric la polul pozitiv omoara bacterile pe o raza de circa 5 mm, in plus el constituie un semnal pentru celulele organismului gazda sa porneasca procesul de vindecare. Ulterior Becker testeaza pe o cultura de celule canceroase umane faptul ca argintul “injectat” electric este anticanceros.

In cadrul salonulului FlashBeauty va propunem tratamente faciale de ultima generatie, adaptate fiecarui tip de ten:

1.    Tratament Octoline Basic: un rasfat pentru pielea dumneavoastra, infuzie de oxigen hiperbaric cu serumuri dedicate, bogate in acid hialuronic de masă moleculară mică, peptide “mătase” (18 amino acizi), factori de creștere epidermali (EGF), complex de vegetale și minerale pentru hidratare profunda, luminozitate si rejuvenarea tenului. Timp de tratament: 50 min.

 2.    Tratament Octoline Deep: o infuzie de oxigen hiperbaric, ultrasunete sau iontoforeza cu serumuri dedicate bogate in acid hialuronic de masă moleculară mică, peptide “mătase” (18 amino acizi), factori de creștere epidermali (EGF), complex de vegetale și minerale pentru hidratare profunda, luminozitate si rejuvenarea tenului. Timp de tratament: 60 min.

3.    Tratament Octoline Full-Extra: o infuzie de oxigen hiperbaric, ultrasunete si iontoforeza cu serumuri dedicate si o masca post tratament CLINICCARE™ bogata in acid hialuronic de masă moleculară mică, factori de creştere epidermali, peptide, minerale, extracte naturale şi vitamine nano-încapsulate pentru un ten proaspăt, echilibrat şi radiant. Timp de tratament: 75 min.

 

Nota: Toate tratamentele faciale includ demachierea tenului, curatare/peeling enzimatic, tonifiere si hidratare cu produse cosmetice profesionale marca CLINICCARE™ Suedia, TOSKANI, HD Cosmetic Efficiency.