Epilare Definitivă LASER

Ce este epilarea definitivă?

De 11 ani oferim servicii de epilare definitivă, astfel că pe parcursul atâtor ani de practică am avut ocazia să ne confruntăm cu nenumărate situații. Putem spune în acest moment, din prisma experienței în cabinet cu diverse tehnologii existente pe piață, că Epilarea definitivă cu LASER este cea mai eficientă, sigură şi nedureroasă metodă de eliminare a pilozitaţii cunoscută până în prezent.

Ştiaţi că epilarea definitivă este cea mai populară procedură de înfrumuseţare nechirurgicală în Statele Unite din 2007, pentru femei între 18 si 34 ani, după tratamentele cu Botox si Acid hialuronic.

Epilarea definitivă este metoda de îndepărtare permanentă a părului nedorit care funcţioneză deopotrivă pentru femei şi bărbaţi.

Epilarea definitivă cu LASER reprezintă în fapt distrugerea zonei germinative a bulbului pilos prin coagularea acestuia de către energia luminoasă emisă de echipamentul LASER transformată în energie termică, proces numit fototermoliză selectivă. Prin descărcarea intensă de energie la nivelul firului de păr, acesta este distrus integral împreuna cu zona de germinație. Odată distrusă zona de germinație a firului de păr (bulge-ul), aceasta nu mai poate fi activă niciodată.

Ce este esenţial de ştiut înainte de începerea unui tratament LASER?

Fie că este vorba de epilare definitivă, rejuvenarea pielii, tratamentul leziunilor vasculare sau tratamentul acneei, este necesar să se ţină cont de câteva aspecte esenţiale.

Tratamentele cu LASER sunt contraindicate:

  • femeilor însărcinate – se va putea recurge la tratamente LASER atunci când revine menstruaţia (pentru că dezechilibrele hormonale pot reduce eficienţa tratamentelor cu lumina pulsată)
  • persoanelor care suferă de epilepsie (deoarece flashurile repetate din timpul tratamentului pot induce crize epileptice)
  • persoanelor care suferă de cancer de piele sau de oricare alt tip de cancer si care se află sub tratament medicamentos (de exemplu Ducabaxin, Flurouracil, Metotrexat)
  • dacă zonele ce urmează a fi tratate prezintă inflamaţii ale pielii, eczeme sau herpes, leziuni sau tatuaje
  • persoanelor care sufera de Vitiligo, Lupus Eritematos, sau care au antecedente de cicatrici cheloide
  • persoanelor aflate sub tratament pentru diabet
  • persoanelor bronzate

Cine poate beneficia de epilare definitivă ?

Tratamentele LASER, în special epilarea definitivă, se adresează atît femeilor cît şi bărbaţilor care se confruntă cu pilozitate nedorită pe anumite zone ale corpului. Cele mai vizate zone sunt fața, axilele, gambele, braţele, zona inghinală, degetele, etc, pentru femei. Însă şi barbaţii doresc adesea eliminarea părului de pe zone precum piept, abdomen, spate, axile.

Desigur că tratamentele de epilare definitivă cu LASER pot fi aplicate cu succes pe multe alte zone ale corpului.

Ca regulă generală, cu cât contrastul cromatic între firul de păr şi piele este mai mare, cu atît mai eficient este tratamentul, însă tehnologia de ultimă generație EPILDREAM HIGH POWER DIODE LASER, ce emite 3 Lungimi de undă 760 – 808 -1064 NM, permite tratarea inclusiv a firelor de păr mai deschise la culoare sau subțiri. Eficient și sigur pentru tratamentul tuturor fototipurilor, chiar și pe pielea bronzată.

 

Cum ne pregătim pentru epilarea definitivă?

Firele de păr de pe zona care urmează a fi tratată nu trebuie epilate cu ceară, cu epilatorul electric sau prin smulgere cu penseta cu cel puţin 4 saptămâni înainte de prima şedinţă de tratament. Raţiunea este simplă, prin smulgere se elimină şi rădăcina firului, caz în care o sedinţă de fotoepilare ar fi ineficientă, dacă nu a trecut intervalul de timp necesar pentru ca radăcina să se refacă.

De asemenea este interzisă epilarea cu ceară, epilator electric sau pensatul pe întreaga durată a tratamentului. Este permis însă rasul cu lama.

Este de evitat expunerea la soare sau solar câteva zile înainte și după ședința de epilare, pentru zonele care se doresc tratate. Este recomandată folosirea produselor cu SPF ridicat, minim 30, ideal 50+ pe toate zonele pe care se dorește epilare LASER. De reținut că o piele recent bronzată este o piele agresată, astfel ca orice procedura poate sensibiliza suplimentar pielea.

Cu 24-48 ore înainte de şedinţa de epilare definitivă, zona respectivă trebuie rasă cu lama, sau tunsă “la zero”. In momentul în care se face epilarea LASER firele de păr trebuie să aibă o lungime de 0.5mm, adică trebuie să fie puţin ieşite din piele, pentru a direcţiona fasciculul luminos către zona de germinaţie, şi a nu irosi energia pe partea de deasupra a firelor de păr.

De câte şedinţe de epilare definitivă avem nevoie?

Pentru a putea înţelege principiul de funcţionare al epilării definitive trebuie să cunoştem câteva noţiuni sumare despre firul de păr. Ciclul evolutiv al firului de păr constă în trei faze care se succed la anumite intervale de timp. Acestea sunt: faza anagenă – sau faza activă de creştere, faza catagenă – faza de regresie, în care firele nu mai cresc şi nu mai sunt legate de zona germinativă, şi faza telogenă – sau faza de involuţie, în care firele de păr cad.

Trebuie înţeles faptul că epilarea este definitivă de la prima şedinţă pentru acele fire de păr care se află în faza activă – anagenă, acestea fiind distruse ireversibil. În funcţie de zona corpului, un anumit procent de fire de păr se află în faza anagenă, în medie în jur de 20% din firele de păr. De aici şi numărul necesar de şedinţe, care variază în general între 8-10 sedinţe, distanţate între ele la un interval mediu de 6-8 săptămâni.

Trebuie ştiut faptul că numărul de şedinţe variază în funcţie de zona tratată, deoarece ciclul de creştere al firului de păr nu este acelaşi pe toate zonele corpului. De asemenea există şi factori individuali care influenţează precum: factori genetici, grosimea, desimea sau culoarea firelor de păr, metoda de epilare folosită anterior, etc.