Întrebări frecvente IPL

Tratamentul durează destul de mult, este comod un astfel de tratament?

Un tratament complet şi corect se întinde pe o perioada de timp mai mare. Asta înseamnă  că un tratament se compune din mai multe şedinţe, distanţate la intervale de 6-8 săptămâni. Numărul de şedinţe variază, aşa cum am mai precizat, în funcţie de zona tratată, în funcţie de tipul de păr, etc.

Pe parcursul tratamentului vom observa că părul de pe zona respectivă se răreşte treptat. Astfel că după aproximativ 10 zile de la şedinţa de epilare părul începe să cadă timp de aproape 1-2 săptămâni, după care vom experimenta o perioadă de timp fără păr, în care pielea este mult mai fină. Desigur ca apoi vor începe să crească la loc firele de păr care nu s-au aflat la şedinţa anterioară în faza activă, acestea urmînd să fie eliminate la următoarea şedinţă.

De la o şedinţă la alta părul va fi tot mai rar şi mai comod de îndepărtat cu lama de ras, pentru că vom observa că va creşte tot mai încet, iar firele vor fi din ce în ce mai rare şi mai fine. Asta înseamnă că nu vom fi nevoiţi să stăm cu părul pe corp până terminăm tot tratamentul, ci firele crescute între şedinţe pot fi rase oricînd considerăm necesar, fără grija că vor creşte ţepoase precum barba.

Aşadar tratamentul nu trebuie perceput ca unul anevoios pentru ca nu este deloc aşa. Dimpotrivă, de la şedinţă la şedinţă ne vom simţi mai bine, fără grija părului nedorit, iar rasul cu lama dintre şedinţe nu mai seamănă cu rasul cu lama pe care îl ştiam înainte, care ne crea mereu iritaţii şi discomfort.

Această metodă de epilare este chiar definitivă?

Da, epilarea IPL este definitivă. Pentru a putea înţelege acest aspect trebuie să înţelegem înainte de toate principiul de funcţionare. Foliculii piloşi sunt determinaţi genetic ca număr şi structură. Pe parcursul vieţii, aceştia trec prin cele trei faze ale evoluţiei: anagenă, catagenă şi telogenă, la diferite intervale de timp. Tehnologia IPL se bazează pe proprietatea celulelor pigmentare,în cazul epilării – melanina din firul de păr, de a atrage energia luminoasă. Această energie luminoasă se transformă în energie termică, care reuşeşte să distrugă firul de păr. Firele aflate în faza anagenă – faza de creştere activă sunt  distruse definitiv tocmai pentru ca acesta energie este condusă până la zona germinativă a firului de păr.Celelalte fire de păr care nu s-au aflat în faza anagenă, nu vor fi distruse definitiv, ele vor reapărea după un anumit interval. Acesta este motivul pentru care şedinţele trebuiesc repetate la un anumit interval de timp, de regulă 6-8 săptămâni pentru a realiza un tratament complet. Epilarea este definitivă, mai exact progresiv-definitivă, pentru că după fiecare şedinţă eliminăm procente din firele de păr pînă ajungem la rezultatul dorit.

De asemenea trebuie ştiut ca unii foliculi piloşi pot fi inactivi o bună parte a vieţii noastre, dar pot fi activaţi la un moment dat. Spre exemplu în urma unor modificari la nivel hormonal care pot surveni din multiple cauze. Din acest motiv se recomandă ca după terminarea unui tratament complet de epilare definitivă să se facă o şedinţă de întreţinere cam o data pe an, dacă este nevoie.

Tratamentul de epilare definitivă este dureros?

Tratamentul de epilare IPL nu este deloc dureros, fiind foarte bine tolerat de majoritatea persoanelor care au încercat acesta metodă modernă de epilare. Ceea ce se simte pe durata unei şedinţe de epilare IPL poate fi descris ca o uşoară senzaţie de pişcătură caldă, asemenea unei pişcături superficiale cauzate de un elastic.

Există riscul ca după o şedinţă de epilare IPL firele de păr care vor mai creşte să fie mai închise la culoare, sau mai groase?

Nu există o astfel de situaţie care să fie cauzată de epilarea cu lumină intens pulsată. Firele de păr cresc mai subţiri şi mai fine.

Care este intervalul de timp între două şedinţe de epilare definitivă?

După prima şedinţă de epilare definitivă, fiecare din următoarele şedinţe va fi programată atunci când firele de păr vor începe din nou să apară. În funcţie de zona care se tratează, dar şi de tipul de păr, acest interval poate varia între 4-12 săptămâni.

Există efecte adverse ale epilării IPL?

Efectele adverse se manifestă în general sub forma unor iritaţii locale, în special în jurul foliculilor de păr, însă această reacţie a pielii, în cazul în care apare, nu persistă mai mult de câteva ore.

Toate efectele secundare teoretic posibile, precum şi sfaturile post-tratament vă vor fi însă detaliate la salon de către personalul specializat.

Care sunt beneficiile epilării definitive realizate la salonul nostru?

Tehnologie patentată şi sigură (produsă în Marea Britanie cu toate certificările internaţionale) care asigură o epilare eficientă şi siguranţă maximă pentru piele

+ Părul o dată distrus, nu mai creşte niciodată pe zonele non-androgene

+ Rezultate remarcabile încă de la prima şedinţă

+ Tratament neinvaziv şi nedureros

+ Tratament rapid chiar şi pentru zone extinse (cum sunt picioarele)

+ Nu este nevoie de timp de recuperare, imediat după şedinţa de epilare vă puteţi întoarce la activităţile obişnuite

Care sunt dezavantajele tratamentului realizat la salonul nostru?

–  Nu poate fi tratată pielea bronzată

–  Nu poate fi tratat părul cărunt (alb) deoarece este lipsit de pigment