Despre Tehnologia IPL iPulse

iPulse de la Cyden Marea Britanie vs. alte tehnologii IPL

Ce face ca tehnologia Ipulse sa fie diferită de tehnologiile IPL obișnuite?

Toate aparatele IPL utilizează o lampă care generează energie luminoasă care, aplicată la nivelul pielii și firelor de păr, are capacitatea de a dezactiva foliculii de păr. Cu toate acestea, Ipulse, marcă înregistrată a grupului britanic Cyden, reușește să controleze această energie luminoasă într-un mod extrem extrem de precis si sofisticat comparativ cu alte sisteme clasice IPL.

Majoritatea sistemelor IPL generează flash-uri luminoase foarte puternice, însă inconstante, definite printr-un vîrf de energie, urmat de o scădere bruscă de energie în cadrul aceluiași impuls emis de aparat. Aceasta se traduce prin niveluri foarte mari de energie emisă de către aparate, din care cea mai mare parte este de fapt irosită, iar cea care ajunge la bulbul foliculului pilos nu este o energie constanta capabilă să îl distrugă definitiv. Energia inconstantă astfel produsă nu este doar mai puțin eficientă, ci are și efecte adverse transformînd tratamentul de epilare într-un tratament dureros, deoarece pentru a păstra cât de cât un nivel eficient al energiei emise, aparatele IPL clasice trebuiesc evident setate pentru niveluri foarte mari, existînd de multe ori chiar risc de arsură la nivelul pielii.

Cicuitul unic Ipulse versus IPL tradițional

Ipulse utilizează un soft patentat, care asigură într-un mod cât se poate de sigur un curent constant, o energie luminoasă constantă, așadar un puls constant, numit Puls Pătrat (Square Pulse Light, SP, SPL).

Acest Puls Pătrat este potrivit pentru toate cele 6 fenotipuri de piele, de la fenotip I – cel mai deschis, pînă la fenotip VI – cel mai închis la culoare. Pulsul Pătrat a fost proiectat tocmai pentru a optimiza balanța între rezultate dezirabile pentru epilare și siguranță deplină pentru piele, conform principiul „Puterea este nimic fără control“.

Tehnologia IPL Ipulse înglobează într-un aparat 2 lămpi gemene, spre deosebire de tehnologia IPL clasică care folosește doar o lampă. Datorită celor două lămpi tratamentul este mult mai eficient, lumina dintre cele două lămpi nu este pierdută ca în cazul sistemelor clasice cu o singură lampă lungă, unde o cantitate semnificativă de energie este risipită, situație cunoscută sub denumirea de „pierdere de parametru”.

Imaginea spectrului luminos constant Ipulse
Imaginea spectrului luminos variabil IPL convențional

Pentru a asigura îndepărtarea părului cu ajutorul luminii intens pulsate într-un mod sigur, eficient și totodată confortabil este importantă optimizarea parametrilor cheie pentru adaptarea tratamentului la tipul de piele și păr:

Lungimea de undă – culoarea luminii aplicate

Profilul temporal – durata pulsului

Densitatea energiei – intensitatea sau cantitatea luminii

Profilul spațial – distribuția uniformă a luminii

Tehnologia Ipulse permite un control absolut asupra tuturor parametrilor, obținînd o maximizarea eficienței, siguranței și confortului în tratament, pentru toate tipurile de piele.

De ce este atât de important acest curent constant numit PULS PĂTRAT?

Părul și pielea răspund la căldură în moduri diferite. Răcirea este influențată de cantitatea și modul de distribuire a pigmentului numit melanină, prezent atât în păr cât și în piele. Melanina este cea care are proprietatea de a absoarbi energia luminoasă. Prezentă mai mult în firul de păr, decât în piele, melanina determină o absorbție mai mare a luminii la nivelul firului de păr, și totodată o creștere mare a temperaturii la nivelul acestuia. Aceasta înseamnă ca firul de păr se încălzește mult mai rapid, iar apoi se răcește mult mai încet decât pielea.

Tehnologia Pulsului Pătrat (Square Pulse) asigură o livrare constantă de energie pe țesut, pe întraga suprafață tratată într-un flash, avînd programe cu puls simplu si constant pentru tipurile de piele deschisă și programe cu puls pătrat multiplu pentru tipurile de piele închisă la culoare (nu bronzată, ci piele naturală închisă la culoare).

CyDen – Institutul de terapie prin lumină

Tehnologia IPL Ipulse este marca Institutului CyDen din Marea Britanie, a cărui preocupare continuă este cercetarea luminii sub toate aspectele ei terapeutice.

Institutul CyDen a fost fondat de către personalități de marcă în industria tehnologiei laser si IPL, în frunte cu profesorul Marc Clement, care are o reputație de talie mondială, considerat părintele terapiei cu lumină. Profesorul Marc Clement, actualmente vicepreședinte al CyDen, a descoperit potențialul terapiei cu lumină în anul 1979, accidental, trecandu-și mâna fără să vrea pe sub un laser cu care lucra in cadrul unui proiect de atunci. În urma acestui incident a constatat că pe zona respectivă a brațului o parte din păr a încetat să mai crească.

Pornind de la această comică întâmplare, profesorul Marc Clement continuă și astăzi sa cerceteze și să inoveze in domeniu, deținînd până în prezent 35 de brevete in domeniu.