Cine poate beneficia de epilare definitivă ?


Tratamentele IPL, în special epilarea definitivă, se adresează atît femeilor cît şi bărbaţilor care doresc să scape definitiv de pilozitatea de pe anumite zone ale corpului. Cele mai vizate zone sunt mustaţa, axilele, gambele, braţele, zona inghinală, degetele, etc, pentru femei. Însă şi barbaţii doresc adesea eliminarea părului de pe zone precum piept, abdomen, spate, axile.

Desigur că tratamentele de epilare definitivă cu ajutorul luminii intens pulsate pot fi aplicate cu succes pe multe alte zone ale corpului.

Ca regulă generală, cu cât contrastul cromatic între firul de păr şi piele este mai mare, cu atît mai eficient este tratamentul, însă tehnologia nouă permite, datorită spectrului larg de frecvenţe utilizat, aplicarea tratamentelor şi pentru firele de păr mai deschise la culoare sau blonde, cu condiţia să existe un minim contrast între păr şi piele. Pentru persoanele cu păr blond va fi necesar însă un număr suplimentar de şedinţe pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Pentru persoanele cu păr alb (cărunt) tratamentul nu este eficient, întru-cît firele albe de păr nu mai conţin melanină, iar principiul de funcţionare al tratamentelor IPL se bazează tocmai pe proprietatea melaninei de a atrage energia luminoasă.