Cum ne pregătim pentru epilarea definitivă?

Firele de păr de pe zona care urmează a fi tratată nu trebuie epilate cu ceară, cu epilatorul electric sau prin smulgere cu penseta cu cel puţin 4 saptămâni înainte de prima şedinţă de tratament. Raţiunea este simplă, prin smulgere se elimină şi rădăcina firului, caz în care o sedinţă de fotoepilare ar fi ineficientă, dacă nu a trecut intervalul de timp necesar pentru ca radăcina să se refacă.

De asemenea este interzisă epilarea cu ceară, epilator electric sau pensatul pe întreaga durată a tratamentului. Este permis însă rasul cu lama.

Pielea ar trebui să fie cît mai albă, aşadar este de evitat expunerea la soare sau solar cu cel putin 30-40 de zile înainte de prima şedinţă de tratament, precum şi pe întreaga durată a acestuia, pentru zonele care se doresc tratate.

Cu 2 zile înainte de şedinţa de epilare definitivă, zona respectivă trebuie rasă cu lama, sau tunsă “la zero”. In momentul în care se face fotoepilarea firele de păr trebuie să aibă o lungime de 0.5mm, adică trebuie să fie puţin ieşite din piele, pentru a direcţiona fasciculul luminos către zona de germinaţie, şi a nu irosi energia pe partea de deasupra a firelor de păr.