De câte şedinţe de epilare definitivă avem nevoie?

 

Pentru a putea înţelege principiul de funcţionare al epilării definitive trebuie să cunoştem câteva noţiuni sumare despre firul de păr. Ciclul evolutiv al firului de păr constă în trei faze care se succed la anumite intervale de timp. Acestea sunt: faza anagenă – sau faza activă de creştere, faza catagenă – faza de regresie, în care firele nu mai cresc şi nu mai sunt legate de zona germinativă, şi faza telogenă – sau faza de involuţie, în care firele de păr cad.

Trebuie înţeles faptul că epilarea este definitivă de la prima şedinţă pentru acele fire de păr care se află în faza activă – anagenă, acestea fiind distruse ireversibil. În funcţie de zona corpului, un anumit procent de fire de păr se află în faza anagenă, în medie în jur de 20% din firele de păr. De aici şi numărul necesar de şedinţe, care variază în general între 5-10 sedinţe, distanţate între ele la un interval mediu de 6-8 săptămâni.

Trebuie ştiut faptul că numărul de şedinţe variază în funcţie de zona tratată, deoarece ciclul de creştere al firului de păr nu este acelaşi pe toate zonele corpului. De asemenea există şi factori individuali care influenţează precum: factori genetici, grosimea, desimea sau culoarea firelor de păr, metoda de epilare folosită anterior, etc.