La ce să ne aşteptăm imediat după şedinţa de epilare IPL?

După tratamentul cu lumină intens pulsată poate apărea o uşoară înroşire a pielii pe zona tratată, în special în jurul foliculilor, eritem care poate dispărea în câteva minute sau poate persista câteva ore. Este recomandată folosirea unui gel sau a unei creme hidratante cu aloe vera.

În funcţie de gradul de sensibilitate al fiecărei persoane, sunt posibile şi alte efecte adverse precum: inflamare şi roşeaţă excesivă şi persistentă, umflături sau mâncărimi ale pielii în zona tratată, pustule sau cruste, discoloraţii ale pielii. Aceste efecte nu apar dacă se respectă protocolul de tratament, însă este bine să fim avizaţi de ele.

În primele zile după tratament firele de păr dau impresia că cresc în continuare, dar acesta este doar o parte a procesului firesc de eliminare a lor din piele.

După 8-10 zile de la şedinţa de epilare firele de păr vor începe să cadă. Procesul de eliminare a firelor de păr din piele poate fi uşor accelerat şi de folosirea la duş spre exemplu a unei mănuşi sau a unui burete tip lufa pentru duş. În urma tratamentelor IPL pielea devine mai fină şi mai fermă.