Tratamentul durează destul de mult, este comod un astfel de tratament?


Un tratament complet şi corect se întinde pe o perioada de timp mai mare. Asta înseamnă  că un tratament se compune din mai multe şedinţe, distanţate la intervale de 6-8 săptămâni. Numărul de şedinţe variază, aşa cum am mai precizat, în funcţie de zona tratată, în funcţie de tipul de păr, etc.

Pe parcursul tratamentului vom observa că părul de pe zona respectivă se răreşte treptat. Astfel că după aproximativ 10 zile de la şedinţa de epilare părul începe să cadă timp de aproape 1-2 săptămâni, după care vom experimenta o perioadă de timp fără păr, în care pielea este mult mai fină. Desigur ca apoi vor începe să crească la loc firele de păr care nu s-au aflat la şedinţa anterioară în faza activă, acestea urmînd să fie eliminate la următoarea şedinţă.

De la o şedinţă la alta părul va fi tot mai rar şi mai comod de îndepărtat cu lama de ras, pentru că vom observa că va creşte tot mai încet, iar firele vor fi din ce în ce mai rare şi mai fine. Asta înseamnă că nu vom fi nevoiţi să stăm cu părul pe corp până terminăm tot tratamentul, ci firele crescute între şedinţe pot fi rase oricînd considerăm necesar, fără grija că vor creşte ţepoase precum barba.

Aşadar tratamentul nu trebuie perceput ca unul anevoios pentru ca nu este deloc aşa. Dimpotrivă, de la şedinţă la şedinţă ne vom simţi mai bine, fără grija părului nedorit, iar rasul cu lama dintre şedinţe nu mai seamănă cu rasul cu lama pe care îl ştiam înainte, care ne crea mereu iritaţii şi discomfort.